Ik zoek een koopwoning

 

 

Aanbod

GroenWest heeft een klein gedeelte van haar woningbezit bestemd voor verkoop. Gezien de maatschappelijke ontwikkelingen is er extra vraag naar sociale huurwoningen. GroenWest heeft dan ook besloten om tijdelijk te stoppen met het verkopen van huurwoningen.

De woningen die vanuit Koopgarant worden teruggekocht worden wel weer te koop aangeboden. Dit aanbod kunt u vinden op www.funda.nl.

 

Koopgarant

Heeft u in het verleden een Koopgarant woning van GroenWest gekocht? Dan bent u verplicht om de woning terug te verkopen aan GroenWest. Als u in de toekomst wilt verhuizen, koopt GroenWest gegarandeerd binnen drie maanden uw woning terug. Dit is een veilig idee. U blijft nooit zitten met een onverkochte woning. U hoeft ons enkel een brief te sturen waarin u aangeeft dat u wilt verhuizen.

 

De terugkoopprijs wordt berekend aan de hand van een nieuwe taxatie door een onafhankelijke taxateur. Daarbij vormt de marktwaarde bij aankoop de basis. Is uw woning in waarde gestegen, dan delen we de winst. Is de waarde onverhoopt gedaald, dan wordt de helft van dit verlies in mindering gebracht op de koopprijs.

 

Heeft u verbeteringen in uw woning aangebracht? Een nieuwe keuken, een luxe badkamer? Bij verkoop van de woning bepaalt een taxateur de waarde van deze woningverbetering. Dit door de taxateur bepaalde bedrag valt niet onder het kortingspercentage en ontvangt u dus, bij verkoop, volledig.

 

Terugkoopbedrag berekenen

Nieuwsgierig wat u bij verkoop van uw Koopgarantwoning ontvangt? U kunt online een proefberekening maken. U heeft dan een indicatie, maar u kunt geen rechten ontlenen aan het bedrag.

Proefberekening terugkoopprijs Koopgarant

 

Meer informatie

Brochure Koopgarant per 1 februari 2017
Stappenplan bij terugkoop