Huurovereenkomst

Als u een woning of andere ruimte van ons huurt, tekent u een huurovereenkomst. In de huurovereenkomst staan onder andere het gehuurde, de namen van de huurders, de huurprijs, het moment van huurbetaling en de geldende huurvoorwaarden (rechten en plichten voor u als huurder en voor ons als verhuurder).


Hoe werkt de pilot huurkorting voor mensen met een U-pas in de gemeente Utrecht?

Pilot huurkorting in de gemeente Utrecht
De gemeente Utrecht en de woningcorporaties Bo-Ex, GroenWest, Mitros, Portaal en SSH doen een proef waarbij U-pashouders met een hoge huur tijdelijk huurkorting kunnen krijgen.  

Voor wie is de huurkorting?
De korting is er voor  huurders met een U-pas, die al vóór 1 januari 2016 in een sociale huurwoning in de gemeente Utrecht woonden. In onderstaande tabel leest u wanneer u in aanmerking komt voor deelname aan de pilot.

U kunt korting krijgen als uw huur hoger is dan:
Maximale kale huurprijs:
Eén- en tweepersoons huishouden: € 607,46 (prijspeil 2019)
Meerpersoons huishouden: € 651,03 (prijspeil 2019)

Wat moet u doen?
Om huurkorting te kunnen krijgen, moet GroenWest weten welke huur voor u passend is. Daarvoor moeten wij weten met hoeveel mensen u woont en of u een U-pas heeft. U kunt de gemeente Utrecht toestemming geven om deze gegevens aan ons door te geven. Hiervoor belt u het U-pasbureau. Met de code uit de brief die u van het U-pasbureau ontvangen heeft, kunt u toestemming geven.

Hier vindt u de veelgestelde vragen over de pilot jongerencontracten

GroenWest maakt in een aantal jongerencomplexen gebruik van tijdelijke jongerencontracten. Met dit vijfjarencontract wil GroenWest zorgen voor doorstroming op de woningmarkt.

Veel gestelde vragen over de pilot jongerencontracten

Zijn mijn bewijsstukken goed binnengekomen?

Wanneer documenten verstuurt zijn naar verhuur@groenwest.nl krijgt u een ontvangsbevestiging. Wanneer u deze heeft gekregen zijn u documenten goed ontvangen.

Kan ik een kopie ontvangen van mijn huurcontract?

Ja, dit kunt u ontvangen. Als u zich legitimeert aan de balie, dan kunnen wij een kopie voor u uitdraaien. Ook kunnen we het per post naar u versturen.

Ik zoek informatie over huurbescherming. Kunt u mij helpen?

In onderstaande link kunt u alles vinden als het gaat om huurbescherming.

Het Juridisch Loket

De oud-huurder staat nog op mijn nieuwe adres ingeschreven. Wat kan ik hieraan doen?

U kunt met uw huurcontract naar de gemeente gaan om de oud-huurder uit te laten schrijven.

Uit welke gemeenten en woonplaatsen bestaat de regio Utrecht?

De regio Utrecht is een samenwerkingsverband van gemeenten in de omgeving van Utrecht. Deze gemeenten werken samen op, onder andere, het gebied van woonruimteverdeling.

De Regio Utrecht bestaat uit de gemeenten Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

En verder

Ja Nee