Tijdelijke woonruimte

GroenWest biedt appartementen aan voor ‘overbruggingshuisvesting’. Dit betreft huisvesting voor maximaal een half jaar. Na deze zes maanden zorgt u  zelf voor andere woonruimte . Het is niet mogelijk om de termijn van een half jaar te verlengen. De 'overbruggingshuisvesting' is beschikbaar in het centrum van Woerden en in Vinkeveen.


Wat is mijn opzegtermijn van mijn tijdelijke woonruimte?

De opzegtermijn van een tijdelijke woonruimte is minimaal één maand, gerekend vanaf de datum van ontvangst door GroenWest. Als u het tijdelijke contract niet opzegt, dan loopt het contract automatisch na zes maanden af.  

Hoe kom ik in aanmerking voor een tijdelijke woning?

Als er een woning beschikbaar komt, krijgt degene die zich het eerst meldt en aan alle voorwaarden voldoet, deze woning. De woningen zijn 28 m2 tot 43 m2 en zijn gestoffeerd en gemeubileerd.

Als u in aanmerking wilt komen voor een tijdelijke woning in Vinkeveen of Woerden, dan kunt u dit aanvragen door het volgende formulier in te vullen en naar ons terug te mailen: Aanmeldformulier Tijdelijke woonruimte, Inkomensverklaring en checklist huisvestingsvergunning.

U kunt het formulier samen met de benodigde stukken terugmailen naar info@groenwest.nl.

Tips wanneer u dringend (tijdelijke) woonruimte nodig heeft

 

Ik heb door omstandigheden dringend een woning nodig. Hebben jullie een tijdelijke woning voor mij?

Wij hebben tijdelijke woningen in Woerden en Vinkeveen. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Meer informatiekunt u vinden op deze website bij 'Ik zoek een woning'. Houdt u er ook rekening mee dat u geen recht heeft op huurtoeslag bij het aangaan van een tijdelijk huurcontract.

Tijdelijke woonrruimte: inventaris en reparatieverzoeken, wie doet wat?

Als bij het betrekken van de woning bepaalde zaken van de inventarislijst ontbreken, dan heeft u een week de tijd om dit aan ons kenbaar te maken. Dit kan via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000.  

Als er daarna iets kapot gaat, zoals bijvoorbeeld een glas, meldt dit dan bij de Verhuurmakelaar wanneer u de sleutels weer inlevert aan het einde van uw verblijf, zodat hij/zij de inventaris kan aanvullen.

Als u een klein reparatieverzoek heeft, zoals bijvoorbeeld een kapotte lamp of kapot bed, dan kunt u dit aan ons doorgeven. Wij zullen dan langskomen om het te repareren. Als dit ons niet lukt, dan schakelen wij een aannemer in.

Zijn er nog speciale voorwaarden voor een tijdelijke woning die ik moet weten?

 • De appartementen zijn bedoeld voor mensen:
  - die tijdelijke overbruggingshuisvesting (de periode tussen 2 koopwoningen in) nodig hebben;
  - die (tijdelijk) een te grote afstand woon-werk verkeer hebben;
  - met een relatieverbreking.
 • De tweekamerappartementen zijn geschikt voor maximaal twee personen en de studio’s  voor maximaal één persoon.
 • Kinderen mogen er geen* hoofdverblijf hebben (ze mogen bij de gemeente niet ingeschreven worden op dit adres).
 • Kandidaten moeten beschikken over een vast inkomen.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan.
 • In de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes mag niet gerookt worden.
 • Kandidaten mogen geen huurachterstand hebben en geen verleden met (woon)overlast.
 • Bij kortdurende contracten met een einddatum, heeft de huurder geen recht op huurtoeslag.

* Uitzondering op deze regel is alleen mogelijk wanneer een kandidaat met kind aangedragen wordt door een externe (zorg)partij waarvoor aantoonbaar geen andere overbrugging mogelijk is. Beoordeling en besluitvorming zijn altijd aan GroenWest.

 

Wat is de huurprijs van mijn tijdelijke woning?

Voor Vinkeveen geldt: Dat is afhankelijk van uw inkomen, maar minimale €400,- en maximale €550,-.
Voor Woerden geldt: Dat is afhankelijk van uw inkomen, maar minimaal € 610,- en maximaal € 810,-.
We hebben een IBRI formulier van u nodig om de huurprijs te berekenen.

Wat is de maximale huurtijd van een tijdelijke woning?

U mag onze tijdelijke woning maximaal 6 maanden huren. Verlenging is niet mogelijk.

Met hoeveel mensen kan ik wonen in een tijdelijke woning?

In Woerden beschikken wij over tweekamer appartementen en studio's (eenkamer appartementen). De tweekamer appartementen zijn geschikt voor maximaal twee personen; de studio's voor maximaal één persoon.
In Vinkeveen beschikken wij alleen over studio's. Deze zijn geschikt voor maximaal één persoon.

Ik heb een aanslag waterzuiveringsheffing ontvangen voor mijn woning die ik tijdelijk huur, wat moet ik doen?

Het kan zijn dat u als huurder van een tijdelijke woning een brief ontvangen van de Bghu (Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht). Dit is een afrekening van de zuiveringsheffing woonruimten.

Als u zo'n brief ontvangen heeft, kunt u deze bij ons inleveren. In het geval van tijdelijke woonruimte betalen wij deze kosten.

Moet ik borg betalen voor de tijdelijke woning die ik ga huren?

Ja, de borg bedraagt € 530,00.

Moet ik aanvullende kosten voor mijn tijdelijke woning betalen?

De huurprijs is inclusief gas, water en licht. Ook de gemeentelijke belastingen, de stoffering, de inventaris en het gebruik van de gezamenlijke wasmachine en droger zit ingegrepen bij de huurprijs. Wel betaalt u voor het tekenen van de huurovereenkomst eenmalige kosten. Dit gaat om de waarborgsom, administratiekosten, kosten voor het gebruik van draadloos internet en kosten voor het schoonmaken van de woning.

Kan ik gebruik maken van een wasmachine in de tijdelijke woning?

U heeft geen eigen wasmachine, maar er is (tegen betaling) wel een wasmachine en droger aanwezig in een gezamenlijke ruimte. 

Van welke containers kan ik gebruik maken met mijn afvalpassen en milieustraat voor het complex De Hoge Woerd in Woerden?

Bewoners van De Hoge Woerd krijgen een afvalpas voor het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers. De afvalcontainers waar gebruik van kan worden gemaakt met deze pas staan in de volgende straten:

Havenstraat- Kerkplein (hier staan 2 ondergrondse containers)
Bibliotheek (De Beuk)   
Kazernestraat  

Met dezelfde pas kunnen de huurders 24 x gratis gebruik maken van de Milieustraat (de stort / vuilstort) daarna kost het € 7,50.

 

Kan ik het contract voor mijn tijdelijke woning verlengen?

Nee, dit kan niet. De huurtermijn is maximaal 6 maanden. Deze kan niet worden verlengd.

Wat voor soort contract krijg ik voor een antikraakwoning?

U krijgt hiervoor een tijdelijk contract waarin staat dat dit (volgens de leegstandswet) van korte duur is. Een aantal van onze woningen worden verhuurd via een externe partij: Zwerfkei. Als u interesse heeft in een antikraakwoning, dan kunt u contact opnemen met Zwerfkei Beheer.

Huisregels tijdelijke woonruimte Herenweg te Vinkeveen

Om het verblijf van u en dat van de de andere bewoners zo aangenaam mogelijk te maken, hebben wij een aantal huisregels opgesteld voor de bewoners van de tijdelijke huurwoningen aan de Herenweg in Vinkeveen. In het onderstaande document kunt u deze lezen. 

Huisregels van de tijdelijke woonruimte aan de Herenweg te Vinkeveen.

En verder

Ja Nee