Leefbaarheid

GroenWest maakt zich sterk voor leefbare buurten. Want: goed wonen, is wonen in een leefbare buurt. Een omgeving waar mensen zich thuis voelen. Waar goede voorzieningen zijn. Waar het schoon en veilig is.

Lokale partners
Wonen, welzijn, zorg en leefbaarheid kun je niet los van elkaar zien. Daarom streeft GroenWest naar intensieve samenwerking met lokale partners.

Buurtinformatie
Wij vinden het belangrijk dat u zich prettig voelt in uw woning en in de buurt waar u woont. Daarom willen wij u van tevoren zoveel mogelijk vertellen over de omgeving, de leefregels en het wijk- en buurtbeheer.

Ogen en oren in de wijk, iets voor u?
Bij onze huurders leven veel wensen en goede ideeën.  GroenWest wil hier meer mee doen. Om te weten wat men wil en zelf wil doen, moeten we  in gesprek gaan en goed luisteren. Wij  willen  graag met een groep huurders om tafel die met plezier een steentje bijdragen aan een prettige leefomgeving.  Wilt u zich ook aanmelden als sleutelfiguur? 

Aanmelden kunt u via info@groenwest.nl, ook voor meer informatie kunt u ons mailen. Vermeld bij uw mail ‘sleutelfiguur’.


Ogen en oren in de wijk, iets voor u? Bent u een sleutelfiguur?

Bent u een sleutelfiguur/ambassadeur voor GroenWest?
Wij willen op een andere manier met huurders in gesprek. Naast de contacten met bewonerscommissies en de huurdersvereniging zijn we ook op zoek naar mensen die ons laten horen wat er in de wijk leeft. Zij kunnen voor ons de ‘ogen en de oren’ in de wijk zijn en hebben regelmatig contact met wijkbeheerders.  

Ogen en oren in de wijk, iets voor u?
Bij onze huurders leven veel wensen en goede ideeën. Wij willen hier meer mee doen. Om te weten wat er speelt in uw wijk en wat u hierin kan betekenen, gaan we in gesprek met elkaar. Wij  willen  graag met een groep huurders om tafel die met plezier een steentje bijdragen aan een prettige leefomgeving.  Wilt u zich ook aanmelden als sleutelfiguur/ambassadeur?

 Aanmelden kunt u via info@groenwest.nl. Vermeld bij uw mail ‘sleutelfiguur’. Als u eerst meer informatie over dit onderwerp wilt, neemt u dan contact met ons op via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000.

Ik wil graag weten wat er met "leefbaarheid" wordt bedoeld. Kunt u dit uitleggen?

De leefbaarheidsinzet is er op gericht om de complexen en/of de woonomgeving schoon, heel en veilig te houden. Dit doen we samen met de bewoners. Bewoners hebben zelf vaak goede initiatieven om de woonomgeving te verbeteren. Hier werken wij dan graag aan mee. Denk bijvoorbeeld aan een buurtbarbecue, of een dagje met de buren de wijk schoonmaken.

Heeft u een goed idee? Laat ons dit dan weten. Wij gaan graag met u hierover in gesprek. Neemt u dan contact op met ons via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000.

Ik heb een vraag over de vuilcontainer. Wie kan ik hierover spreken?

U kunt hiervoor uw gemeente bellen. De gemeente heft het reinigingsrecht en zorgt voor containers bij eengezinswoningen.

 • Gemeente Woerden 0348-42 89 11 
 • Gemeente Montfoort 0348-47 64 00 
 • Gemeente De Ronde Venen 0297-29 16 16 
 • Gemeente Utrecht 030-286 00 00

Ik erger me aan vuilniszakken of los vuilnis buiten naast de vuilcontainers of in de tuinen van de gemeente. Wat doet GroenWest hieraan?

Ligt het vuil op de grond van de gemeente? Dan kunt u hiervoor de gemeente bellen. Zij zorgen ervoor dat het vuil wordt weggehaald.

 • Gemeente Woerden 0348-42 89 11 
 • Gemeente Montfoort 0348-47 64 00 
 • Gemeente De Ronde Venen 0297-29 16 16 
 • Gemeente Utrecht 030-286 00 00

Ligt het vuil op de grond van GroenWest en komt dit veelvuldig voor? Dan zullen we vragen aan de wijkbeheerder om de situatie te bekijken en, als het nodig is, de bewoners hierop aan te spreken.

Kan ik een ja-nee of nee-nee sticker / plaatje via jullie krijgen voor op de brievenbus?

Voor een sticker kunt u terecht bij de gemeente.

 • Gemeente Woerden 0348-42 89 11 
 • Gemeente Montfoort 0348-47 64 00 
 • Gemeente De Ronde Venen 0297-29 16 16 
 • Gemeente Utrecht 030-286 00 00

Voor een (hard) plaatje kunt u bij ons op kantoor terecht, dit geldt alleen voor nieuwbouwwoningen. Deze krijgt u gratis van ons.

Ik wil graag meer weten over leefbaarheid. Kunt u wat voorbeelden geven?

Denkt u bij leefbaarheid aan bijvoorbeeld:

 • ondersteuning bewonersinitiatieven
 • sponsoring buurtactiviteiten
 • activiteiten rondom leefregels
 • gebiedsgericht personeel zoals wijkbeheerders, huismeesters
 • leefbaarheidsonderzoeken en activiteiten
 • wijkschouw
 • activiteiten zoals welkomstbijeenkomsten nieuwe bewoners
 • bestrijding woonoverlast
 • buurtbemiddeling
 • opvang van dak- en thuislozen
 • tweede kansbeleid

Ik heb een klacht over de schoonmaak in de algemene ruimtes. Bij wie kan ik terecht?

U kunt uw klacht aan ons doorgeven via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000. Wij pakken de klacht dan zo spoedig mogelijk op.

Hoe herken ik woonfraude? Ik vermoed dat mijn buren onderhuur plegen.

U kunt dit melden via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000. Onze woonconsulent zal een onderzoek opstarten naar de vermeende woonfraude.

Voorbeelden van hoe u woonfraude kunt signaleren:
-           Volle brievenbus;
-           Dicht gemaakte raken (afgeplakt, folie, rolluiken);
-           Condensvorming op de ramen van een woning;
-           Veel aanloop in de avond en nacht ;
-           Bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen;
-           Is het in de woning (van buren)  ineens veel warmer dan normaal, met name    bij de muren;
-           Stankoverlast door sterke, vreemde geur (zoals bij coffeeshop);
-           Kunstlicht (gloed van felle lampen die altijd branden);
-           Regelmatig veel vuilniszakken op straat;
-           Lekkages in woon- of slaapkamer;
-           Ramen die gedurende langere tijd open staan;
-           Verwaarloosde indruk van woning en/of tuin;
-           Als het sneeuwt, ligt er geen sneeuw op het dak;
-           Signalen van omwonenden;
-           Auto’s met buitenlands kenteken voor de deur;
-           Etc.

Ik vermoed dat er op adres X een hennepkwekerij is, wat moet ik doen?

Wij verzoeken u om hier een schriftelijke melding van te maken, dit kan eventueel ook anoniem info@groenwest.nl. Wilt u dit niet schriftelijk doen, dan kan het ook telefonisch via telefoonnummer: 088-012 90 00. Wij zullen direct een onderzoek instellen op het betreffende adres.

Ik zou graag hulp krijgen voor wat kleine klusjes in huis. Kan GroenWest mij hiermee helpen?

Voor diverse kleine klusjes in huis die niet in het Serviceabonnement vallen, kunt u in sommige gevallen hulp krijgen van vrijwilligersorganisaties. Als u contact met ons opneemt via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000, dan kunnen wij u contactgegevens doorgeven van organisaties die u wellicht in kunt schakelen.

Als u in een complex woont waar een bewonerscommissie is, dan kunt u ook contact opnemen met hen. Misschien kan een van uw buren helpen in uw huis.

Ik vermoed dat een buurtbewoner extra zorgverlening nodig heeft. Kan ik dit bij jullie melden?

Ja, dit kan. Neemt u contact op met ons via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000. Onze woonconsulent kan u verder helpen met het afhandelen van uw vraag.

Ik wil graag meer weten van een bewonersvergadering van de bewonerscommissie. Kunt u mij helpen?

Neemt u contact met ons op via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000. Onze woonconsulent geeft u dan zo spoedig mogelijk antwoord.

Ik wil graag weten wie de nieuwe bewoners in mijn straat / complex zijn. Kunt u dit aan mij doorgeven?

Wij mogen dit soort privacy-gevoelige informatie over nieuwe buren of reeds zittende bewoners, niet doorgeven aan derden. Maar uw nieuwe buren vinden het vast leuk als u kennis komt maken!

 

Zit glasbewassing in mijn huur?

Dit verschilt per woongebouw. Uw wijkbeheerder weet of bij uw woongebouw de glazen worden gewassen én hoe vaak dit per jaar wordt gedaan. Neem contact met ons op voor meer informatie via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000.

Mag ik barbecue├źn op mijn balkon?

Ja dit mag, maar u mag alleen een elektrische barbecue gebruiken. Houd hierbij natuurlijk rekening met uw omgeving, zodat zij er geen hinderlijke overlast van hebben. 

En verder

Ja Nee