Mijn huur opzeggen

Wat komt er allemaal kijken bij een huuropzegging? In dit document leest u het Stappenplan om de huur op te zeggen en een inspectie in te plannen.

De opzegtermijn voor een huurwoning is 1 maand. Dit betekent dat als u de huur op 5 augustus opzegt, de huurovereenkomst op zijn vroegst op 5 september eindigt. Valt de dag waarop de overeenkomst eindigt, in het weekeinde of op een feestdag? Dan eindigt de huurovereenkomst op de eerstvolgende werkdag.

Geld verdienen? Zeg de huur vroeg op!
De huur opzeggen én een bedrag van € 75,00 verdienen? Dat kan als u de huur minimaal twee maanden van te voren opzegt in plaats van één maand. Daarnaast verleent u medewerking aan de controles en bezichtigingen.


Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Minimaal één maand, gerekend vanaf de datum van ontvangst door GroenWest. Bij voorkeur kunt u het ook langer dan 1 maand van tevoren bij ons aangegeven.
Voor een uitgebreid stappenplan verwijzen wij u naar het Stappenplan om de huur op te zeggen en een inspectie in te plannen.

Geld verdienen? Zeg de huur vroeg op!
De huur opzeggen én een bedrag van € 75,00 verdienen? Dat kan als u de huur minimaal twee maanden van te voren opzegt in plaats van één maand. Daarnaast verleent u medewerking aan de controles en bezichtigingen.

Meer informatie over het opzeggen van de huur kunt u vinden in de Brochure Uw woning verlaten? Zo laat u de woning netjes achter.

U kunt voor het opzeggen van de huur het volgende formulier gebruiken: Formulier Huuropzeggen

LET OP: Als u een woning huurt van Stichting de Rijnhoven in Vleuten of De Meern, dan dient u de huuropzegging bij De Rijnhoven zelf te doen. Zij hanteren een opzegtermijn van 1 maand en houden de 1e van de maand aan als laatste huurdag. 

 

De huurder is overleden. Hoe kan de huur worden opgezegd?

Allereerst gecondoleerd. Bent u de nabestaande van een overleden huurder? Dan helpen we u graag persoonlijk op weg in deze periode. Bij een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. U moet veel regelen in een verdrietige periode. Hier hoort ook het opzeggen van de huur bij, of het wijzigen van het contract wanneer er een nabestaande in de woning achterblijft.

U kunt online de huuropzegging invullen via de link Formulier Huuropzeggen en/of contact opnemen met de afdeling Verhuur & Verkoop via 088-012 90 00. Dan bespreken we welke stappen er genomen moeten worden om de huur op te zeggen en de woning op te leveren. Als het nodig is, dan is er in overleg met ons eventueel een soepelere regeling mogelijk voor het opzeggen van de huur.

 

Mag de opzegtermijn verkort of verlengd worden?

De opzegtermijn kan niet verkort worden, we hanteren een minimum opzegtermijn van 1 maand. In het geval van een overlijden kan een uitzondering worden gemaakt.

Bent u de nabestaande van een overleden huurder? Dan helpen we u graag persoonlijk op weg in deze periode.Bij een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. U moet veel regelen in een verdrietige periode. Hier hoort ook het opzeggen van de huur bij, of het wijzigen van het contract wanneer er een nabestaande in de woning achterblijft.

U kunt online de huuropzegging invullen en/of contact opnemen met de afdeling Verhuur & Verkoop via 088-012 90 00. Dan bespreken we welke stappen er genomen moeten worden om de huur op te zeggen en de woning op te leveren.

Als u de opzegtermijn na opzeggen toch wilt verlengen, dan verzoeken wij u contact op te nemen met de medewerker Verhuur via telefoonnummer: 088-012 90 00.

Waar vind ik het huuropzeggingsformulier?

U kunt uw huuropzegging regelen via Formulier Huuropzeggen.

Bij overige vragen kunt u uiteraard ook contact opnemen met ons klantcontactcentrum via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000.

Hoe kan ik de huur opzeggen van mijn woning / garage?

U kunt de huur opzeggen via knop 'Huur opzeggen' bij Direct regelen op deze website. De laatste huurdag moet op een werkdag vallen. Voor een uitgebreid stappenplan verwijzen wij u naar het Stappenplan om de huur op te zeggen en een inspectie in te plannen.
Meer informatie over het opzeggen van de huur kunt u vinden in de Brochure Uw woning verlaten? Zo laat u de woning netjes achter.

LET OP: Als u een woning huurt van Stichting de Rijnhoven in Vleuten of De Meern, dan dient u de huuropzegging bij De Rijnhoven zelf te doen. Zij hanteren een opzegtermijn van 1 maand en houden de 1e van de maand aan als laatste huurdag.

Geld verdienen? Zeg de huur van uw woning vroeg op!
De huur opzeggen én een bedrag van € 75,00 verdienen? Dat kan als u de huur minimaal twee maanden van te voren opzegt in plaats van één maand. Daarnaast verleent u medewerking aan de controles en bezichtigingen. Dit geldt niet voor het opzeggen van de huur van een garage.

Let op: Bij een huuropzegging voor bewoners van de Rijnhoven dient u de huuropzegging bij de Rijnhoven zelf in te dienen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Rijnhoven via de Rijnhoven: 0800-7456468.

Kan ik de huur alleen op de eerste dag van de maand opzeggen?

Nee, dat kan elke dag, als de laatste huurdag op een werkdag valt. Dus als u op 2 december de huur opzegt, dan zal het huurcontract aflopen op 2 januari.

LET OP: Als u een woning huurt van Stichting de Rijnhoven in Vleuten of De Meern, dan dient u de huuropzegging bij De Rijnhoven zelf te doen. Zij hanteren een opzegtermijn van 1 maand en houden wel de 1e van de maand aan als laatste huurdag.

Geld verdienen? Zeg de huur van uw woning vroeg op!
De huur opzeggen én een bedrag van € 75,00 verdienen? Dat kan als u de huur minimaal twee maanden van te voren opzegt in plaats van één maand. Daarnaast verleent u medewerking aan de controles en bezichtigingen.

Mag een familielid, zoals mijn zoon/dochter/medebewoner, mijn woning overnemen als ik uit mijn woning ga?

Nee, het familielid of medebewoner kan natuurlijk wel reageren op de advertentie bij WoningNet, als hij/zij ingeschreven staat.

Hoe kan ik de huur van mijn scootmobielruimte/ elektrische fiets / oplaadpunt opzeggen?

Gebruikt u hiervoor het Formulier Huuropzeggen. U heeft 1 maand opzegtermijn. De laatste huurdag dient op een werkdag te vallen.
Een opzegging moet altijd schriftelijk gebeuren met een handtekening van de hoofdhuurder en de medehuurder (als dit van toepassing is).

De wijkhuismeester neemt na ontvangst contact met u op voor het maken van een afspraak om de sleutels op te halen.

Hoe moet ik de parkeerplaats opzeggen?

Als de huurwoning en de parkeerplaats aan elkaar gekoppeld zijn en u de huur van de woning opzegt, dan wordt automatisch ook de huur van de parkeerplaats beeïndigd. Als de woning en de parkeerplaats aan elkaar gekoppeld zijn, kan niet alleen de parkeerplaats worden opgezegd.

Als de parkeerplaats niet gekoppeld is aan een huurwoning, dan dient u deze zelf op te zeggen.

De huur opzeggen kunt u doen via het Formulier Huuropzeggen.

Wanneer vindt de voorinspectie en eindinspectie/controle plaats?

Binnen twee dagen na ontvangst van uw huuropzegging nemen we contact met u op om een afspraak te maken voor de voorinspectie en de eindinspectie / controle. We proberen de voorinspectie in de eerste week na de opzegging in te plannen. De eindinspectie vindt gewoonlijk op de laatste huurdag plaats.

Wanneer wordt mijn woning geadverteerd nadat ik een huuropzegging heb gedaan?

Meestal een paar dagen na de eerste inspectie / controle, tenzij er groot onderhoud moet plaatsvinden.
Er kunnen ook andere omstandigheden zijn waardoor de woning ook pas op een later moment of op een andere manier geadverteerd wordt. Denk aan verkoop, vrije sector woningen of woningen die ver van tevoren opgezegd zijn.

Wat gebeurt er met de woning waar ik woon als de hoofdhuurder komt te overlijden?

Al u geen medehuurder bent (als u niet op het huurcontract staat bijgeschreven), dan wordt u verzocht om de huur van de woning op te zeggen. Binnen zes maanden moet u de woning hebben verlaten. U betaalt tot de oplevering de huur.

Ik wil dat mijn ex-partner van het huurcontract afgehaald wordt, maar ik kan hem/haar niet bereiken. Wat kan ik doen?

Dan kunt u een kopie van de uitspraak van de rechter bij ons inleveren. Hieruit blijkt wie de woning toegewezen krijgt. Ook hebben wij een uittreksel BRP (Basisregistratie Personen) nodig, waaruit blijkt dat de scheiding is ingeschreven. Hierna kunnen wij het huurcontract alleen op uw naam zetten.

Ik wil van het huurcontract af, maar mijn (ex-)partner wil hier niet voor tekenen. Wat kan ik doen?

Wij willen een bewijsstuk ontvangen, een ontbinding van de samenlevingsovereenkomst, een echtscheidingsconvenant en/of een BRP (Basisregistratie Personen), waarin staat dat u nu ergens anders ingeschreven staat.

Ik ga verhuizen en er komt een eventueel nieuwe huurder mijn woning bezichtigen. Hoe weet ik dat dit de juiste persoon is?

De kandidaat moet altijd een brief of e-mail van GroenWest aan u kunnen laten zien, waarin staat dat hij/zij contact met u kan opnemen hiervoor.

Wat zijn de eindstanden van de meters?

De eindstanden staan op het rapport dat u heeft ontvangen na de eindcontrole van uw woning. Wij kunnen kijken in de gearchiveerde documenten als u het rapport niet meer heeft. U kunt ons een e-mail sturen of bellen via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000.

Wordt gas, water en elektriciteit automatisch opgezegd bij huuropzegging?

Nee, dat moet u zelf doen bij uw energie-/waterleverancier.

En verder

Ja Nee