Regelen bij verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hieronder vindt u praktische informatie om u op weg te helpen.


Ik heb de woning veranderd. Mag dat blijven zitten bij verhuizing?

Dit mag wanneer u voorafgaand aan de verandering toestemming heeft aangevraagd bij ons en toestemming heeft gekregen van ons. Dit kunt u doen via: Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV)

Ook mogen veranderingen in de woning blijven zitten bij verhuizing, als de verhuurmakelaar dit heeft bepaald bij de voorcontrole.

Mijn kind gaat het huis uit, moeten wij nog iets regelen?

Uw kind moet zich inschrijven bij de gemeente op het nieuwe adres. Dan wordt het automatisch uitgeschreven op uw adres. 

Wat zijn de spelregels bij overname goederen aan nieuwe huurder?

Spelregels bij overname goederen aan nieuwe huurder

Heeft u uw woning de afgelopen jaren aangepast aan uw eigen wensen? Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe schutting, een laminaatvloer, een zonwering of een ligbad.

Voor de voorzieningen, waarvoor u van ons tijdelijke toestemming kreeg, geldt dat u deze bij verhuizing meeneemt. U haalt de zaken weg of plaatst een standaard voorziening ervoor terug. U kunt ook de volgende huurders eventueel vragen of zij deze voorzieningen met tijdelijke toestemming van u overnemen.

Ook andere zaken, zoals gordijnrails, gordijnen of losse kasten, kunt u voor overname aanbieden.

Houd er wel rekening mee dat de nieuwe huurder de goederen of het betalen van een vergoeding mag weigeren. Als blijkt dat de nieuwe huurder geen overnames wilt, dan krijgt de oude huurder 48 uur de tijd om alsnog de spullen te verwijderen.

Overnameformulier

 

Is het mogelijk om spullen ter overname aan te bieden?

Ja, maar het is een zaak tussen u en de nieuwe huurder. De nieuwe huurder is niet verplicht om iets over te nemen. Is er nog geen nieuwe huurder gevonden of wil de nieuwe huurder niets overnemen dan bent u verplicht alles te verwijderen.

Als blijkt dat er nog geen kandidaat is omdat er een achterstand is krijgt de oude huurder 48 uur de tijd om alsnog het laminaat e.d. te verwijderen. Dus als er een oud huurder belt dan mogen wij dit tegen de huurder zeggen, verhuur doet er alles aan om zo snel mogelijk een nieuwe kandidaat te vinden en dan kan er gekeken worden naar mogelijke overname.

Wij hebben de volgende afspraak bij overnames;

- Overnames is in principe iets tussen de vertrekkende huurder en de nieuwe huurder.
- Om overnames mogelijk te maken is het fijn als de huurders in bewoonde staat kunnen bezichtigen.
- Het aan de verhuurmakelaar om aan te geven of iets ter overname aangeboden mag worden (zie ook hiervoor het ZAV beleid)
- De verhuurmakelaar geeft bij de voorinspectie het volgende aan “Als er geen nieuwe huurder bekend is bij de eindinspectie geldt de 48 uurs regeling zonder vergoeding”.
- De verhuurmakelaar vermeldt dit ook op het inspectieformulier.

Overnameformulier

De 48-uurs regeling houdt in dat de vertrekkende huurder zijn spullen mag laten liggen voor de nieuwe huurder. Als de nieuwe huurder niet wil dan heeft de vertrekkende huurder vanaf dat moment nog 48 uur de tijd om zijn spullen te verwijderen.

Verhuurmedewerkers hoeven in principe de vertrekkende huurder en de nieuwe huurder niet met elkaar in contact brengen m.b.t. de overnames, tenzij anders vermeld.

Ik ben verhuisd, maar mijn post is bezorgd op mijn oude adres. Hoe krijg ik mijn post?

U kunt met de nieuwe bewoners afspreken of zij voor een bepaalde periode de post willen doorsturen naar uw nieuwe adres.

Als er nog geen nieuwe bewoner is, neemt u dan even contact met ons op via telefoonnummer: 088-012 90 00. Zodra er een bezichtiging is in de woning, dan kunnen we de post voor u meenemen en kunt u dit komen afhalen bij ons op kantoor. Lukt het niet om de post af te halen, dan sturen wij eenmalig de post door. U dient op tijd een verhuisbericht te versturen naar alle instanties.

Kan ik een boedelbak huren/lenen?

Nee. In het verleden hadden we een boedelbak te leen voor onze huurders, maar dit is afgeschaft.
Kijkt u eens op deze website om zelf een boedelbak te huren.

En verder

Ja Nee