Zelf klussen

Om van uw huis uw thuis te maken, wilt u uw woning misschien aanpassen aan uw eigen wensen. Dit soort aanpassingen noemen we Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Hiervoor heeft u vooraf onze toestemming nodig.

Let op: Woont u in een NOM-Woning (Nul op de Meter)? Dan kunt u uw ZAV-aanvraag doen via de BAM. U kunt contact met hen opnemen via telefoonnummer 030-6305530.

Woont u in een woning dat onderdeel is van een VvE (Vereniging van Eigenaren)? Dan mag u voor het aanvragen van een ZAV die u aan de buitenzijde van de woning (de 'schil' van de woning) wil plaatsen, contact opnemen met GroenWest via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp.. Wij laten u vervolgens weten of u wel of geen toestemming krijgt voor het aanbrengen van deze ZAV aan of rondom uw woning.

Lees hier de Algemene voorwaarden voor het plaatsen van een ZAV.

U kunt uw aanvraag doen via het Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV).

Veel gevraagd over Zelf klussen

Ik wil iets aanbrengen/wijzigen in of aan de woning. Mag dat?

Kijkt u op het Overzicht Zelf Klussen. Hier ziet u het overzicht met diverse klussen om aan te brengen in of om uw woning en of u hier wel of geen toestemming voor krijgt.  

Als u zelf gaat klussen in de woning, dan dient u het aanvraagformulier via de volgende link in te vullen: Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Als u toestemming van ons krijgt, dan krijgt u direct de algemene en aanvullende voorwaarden te zien.

Ik wil graag dubbelglas, hoe kan ik dit aanvragen?

Dit kan schriftelijk worden aangevraagd via Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV). Klik na de check van uw gegevens op 'Rondom de Woning', 'Gevel' en dan op 'Dubbelglas'. Hier kunt u uw aanvraag indienen.
Wij kunnen ervoor zorgdragen dat er dubbelglas wordt geplaatst in een woning waar dit nog niet het geval is.
De kosten die wij hiervoor hebben gemaakt, worden dan doorberekend in de huurprijs.

Echter, onze voorkeur is om u te laten wachten op groot onderhoud aan de woning tot het complexmatig wordt aangepast en het goedkoper is voor u. Maar deze keuze is geheel aan u.

Waar moet ik op letten bij het leggen van een vloer?

Aanvullende voorwaarden vloerafwerking

 • Breng een geluidsisolerende laag aan tussen de vloer en de vloerbedekking.
 • Alle zelf aangebrachte veranderingen moeten voldoen aan de huidige NEN-normen en het Bouwbesluit.
 • De tussenlaag moet voorzien zijn van een geluid reducerende werking van minstens 10 decibel (volgens de ISO NEN 717-2 (Delta Llin waarde), dit staat vermeld op de verpakking).
 • Als de geluidsreductie geen 10 decibel kan zijn dan kunt u geen harde vloerbedekking leggen.
 • Breng de harde vloerbedekking zwevend aan. Dit betekent dat de vloerbedekking de muren niet mag raken. Zo zorgt u dat geluiden in uw huis niet bij uw buren doorklinken. De tussenruimte kunt u met elastische kit dichtmaken of met een plint afdekken.
 • De (egaline) vloer mag geen belemmering zijn voor toekomstig onderhoud aan de vloerverwarming.
 • PVC vloer mag alleen geklikt worden.  
 • Breng uw vloer zodanig aan dat het ook makkelijk verwijderd kan worden.

Houdt u hier rekening mee als u aan de slag gaat.

 Tips tegen geluidsoverlast

 • Door uw vloerbedekking op bovenstaande manier te leggen, voorkomt u geluidsoverlast.
 • Binnen kunt u op sokken of sloffen lopen en viltjes of stoelpootdoppen aanbrengen zodat het verschuiven van stoelen minder doorklinkt naar de buren.
 • Een wasmachine maakt minder herrie als u deze op rubbertjes plaatst.

Geen vergoeding

Voor vloerafwerking ontvangt u geen vergoeding van GroenWest.

Bij de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) in Delft kunt u terecht voor meer informatie en persoonlijke adviezen over geluidsisolatie. De NSG is te bereiken via telefoonnummer 015 256 27 23 en via de website.

Mijn woning is onderdeel van een VvE (Vereniging van Eigenaren). Ik wil toestemming voor een woningaanpassing aanvragen. Hoe doe ik dit?

U kunt hiervoor contact met ons opnemen via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp.. In overeenstemming met de VvE geven wij u wel of geen toestemming voor uw aanvraag.