In- en uitschrijven bij WoningNet

Bent u op zoek naar een huurwoning? Schrijf u dan in als woningzoekende bij WoningNet. Ons woningaanbod vindt u ook op de website Woningnet. Nadat u zich heeft ingeschreven, kunt u reageren op ons woningaanbod.


Wat kan ik doen als ik geen e-mailadres heb, maar woningen wil zoeken op WoningNet.nl?

U kunt het vragen aan familie/buren met een computer. Bij ons staat ook in de centrale hal een computer waar u gebruik van kunt maken.
Ook kunt u terecht bij onze Servicepunten. U vindt deze op de volgende adressen:
Servicepunten gemeente De Ronde Venen
Telefoonnummer: 0297-58 76 00
Internet: www.servicepuntderondevenen.nl
E-mailadres: info@servicepuntderondevenen.nl

Openingstijden:
maandag t/m donderdag geopend van 9.00 - 16.00 uur*
vrijdag geopend van 9.00 - 13.00 uur
* Servicepunt Abcoude is van maandag t/m vrijdag geopend van 9.00 - 13.00 uur

Servicepunt Mijdrecht          Servicepunt Wilnis
Hoofdweg 1                             Dorpsstraat 28
3641 PN  MIJDRECHT             3648 AH  WILNIS

Servicepunt Vinkeveen          Servicepunt Abcoude
Herenweg 63                            Kerkgaarde 5
3645 DG  VINKEVEEN              1391 MB  ABCOUDE

Wat zijn de voorwaarden om me in te schrijven bij WoningNet?

  • U moet minimaal achttien jaar zijn. Als blijkt dat u bij uw inschrijving jonger was dan 18 jaar, dan vervalt uw inschrijving. De betaalde inschrijfkosten van € 25,- worden dan niet teruggestort.
  • U beschikt over de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsstatus.
  • U mag maar één keer ingeschreven staan als hoofdaanvrager bij WoningNet regio Utrecht.
  • Uw inschrijving moet jaarlijks worden verlengd.
  • Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moeten u of uw medeaanvrager voldoen aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een huisvestingsvergunning.
  • Een inschrijving is persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar op iemand anders. U kunt zich inschrijven op de website van WoningNet: website Woningnet.

Wanneer heb ik een inschrijving nodig bij WoningNet?

U heeft een inschrijving bij WoningNet nodig als u wilt reageren op sociale huurwoningen. Inschrijven kan via de website van Woningnet. Voor het inschrijven moet u aan verschillende voorwaarden voldoen. Ook geldt er een maximum inkomensgrens om in aanmerking te kunnen komen voor een sociale huurwoning. Als u zich inschrijft via de website van Woningnet krijgt u direct een registratienummer waarmee u kunt reageren op een woning. 

website Woningnet

Ik wil gaan samenwonen. Hoe moeten wij ons inschrijven?

Als één van u al staat ingeschreven, dan kan de ander als medeaanvrager op de inschrijving worden gezet. Dit kunt u zelf aanpassen op Mijn WoningNet via de website.

Staat uw partner ook al ingeschreven? Dan kunt u uw inschrijving samenvoegen. Bij een samenvoeging schrijft degene met de langste wachttijd de ander als medeaanvrager bij op de registratie. Het registratienummer van de medeaanvrager komt daarmee te vervallen.

Een samenvoeging van twee inschrijvingen kunt u alleen doorgeven via het contactformulier op website Woningnet.

Hoe schrijf ik mijzelf uit bij WoningNet?

- Via de website Woningnet op uw eigen profiel: Bij Overzicht van mijn gegevens ziet u aan de rechterkant de knop om u uit te schrijven.
- Via de servicelijn (0900 202 30 73, € 0,50 p/m): kies de optie Gegevens wijzigen. Hierna toetst u uw registratienummer in en kiest u voor uitschrijven.
- Schriftelijk: stuur uw verzoek om uitschrijving, onder vermelding van uw registratienummer, naar WoningNet.

Let op! Als u actuele en/of lopende reacties heeft, kunt u zich niet uitschrijven.

Hoe kan ik mijn woonwensen vastleggen op WoningNet?

U legt uw woonwensen vast op de website Woningnet bij Mijn gegevens onder Profiel bij Persoonlijke instellingen. Er wordt dan automatisch een e-mail gestuurd zodra er een geschikte woning geadverteerd wordt.

Als u uw woonwensen op WoningNet vastlegt, wordt het zoeken naar een woning nog gemakkelijker. U kunt bij uw woonwensen niet alleen kiezen uit de verschillende woonplaatsen, stadsdelen en wijken, maar ook uit bijvoorbeeld het type woning, het gewenste aantal kamers en de huurprijs. U hoeft dan niet iedere keer dat u de website van WoningNet bezoekt opnieuw uw voorkeuren aan te geven.

Mijn jaarinkomen is hoger dan € 38.035,- (peildatum 2019). Is inschrijven bij WoningNet dan zinvol?

Wanneer uw inkomen ligt tussen € 38.035 en € 48.655 (prijspeil 2019)
U kunt dan alleen reageren op een deel van het aanbod met een kale huur vanaf € 651,03 (prijspeil 2019). Op  ziet u automatisch welke woningen dit zijn. Ook worden de inkomensgrenzen specifiek vermeld in de advertentie.
Heeft u een urgentie of indicatie, dan kunt u op alle woningen met een kale huur vanaf € 651,03 (prijspeil 2019) reageren.

Wanneer uw inkomen hoger ligt dan € 48.655 (prijspeil 2019) 
Dan komt u niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, tenzij u een urgentie of indicatie hebt. In dat geval kunt u reageren op woningen met een kale huur vanaf € 651,03 (prijspeil 2019). Heeft u geen urgentie, dan kunt u alleen reageren op vrijesectorhuurwoningen.

Kan mijn inschrijving bij WoningNet op naam van iemand anders worden gezet?

Nee, een registratienummer is persoonsgebonden en kan niet op naam van iemand anders worden gezet.

Op deze regel bestaat één uitzondering: in het geval van overlijden van de inschrijver kan de registratie op naam van de mede-inschrijver komen te staan. Dit kan alleen als sprake is van een huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract.
Stuur in dat geval een kopie van de overlijdensakte en een bewijs van het huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract met een korte toelichting naar WoningNet.

Wat is het telefoonnummer van WoningNet?

Het telefoonnummer van WoningNet is 0900-260 00 60.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt van WoningNet. Hoe kan ik hier aan komen?

Dit kunt u via de website van WoningNet raadplegen; website Woningnet.

Wat is mijn registratienummer van WoningNet?

Neemt u contact op met WoningNet via 0900-260 00 60.

Wanneer word ik uitgeschreven bij WoningNet?

Uw inschrijving vervalt als:
- u een sociale huurwoning accepteert van één van de woningcorporaties of andere verhuurders via WoningNet;
- u de inschrijfkosten niet betaalt;
- u de verlengingskosten niet betaalt;
- u zelf heeft doorgegeven dat u uitgeschreven wilt worden.

Meer informatie kunt u opzoeken via de website Woningnet.

Ik wil bezwaar maken tegen een uitschrijving bij WonigNet na het per ongeluk niet betalen van de verlengingskosten. Wat kan ik doen?

De bezwaarprocedure is komen te vervallen, omdat WoningNet al erg coulant is met herstellen van de inschrijving. U kunt zich eventueel melden bij WoningNet, waarbij zij in overleg met de SWRU een beslissing nemen. website Woningnet.

Ik heb een blokkade op mijn registratienummer, kunnen jullie deze opheffen?

U kunt hiervoor contact opnemen met ons via e-mailadres: info@groenwest.nl of via telefoonnummer: 088-0129000.

Gaat mijn opgebouwde inschrijftijd bij Woningnet verloren bij woningruil?

Nee, na woningruil blijft uw inschrijving bij WoningNet behouden, omdat u zonder bemiddeling van WoningNet een huurwoning heeft gevonden. 

Uit welke gemeenten en woonplaatsen bestaat de regio Utrecht?

De regio Utrecht is een samenwerkingsverband van gemeenten in de omgeving van Utrecht. Deze gemeenten werken samen op, onder andere, het gebied van woonruimteverdeling.

De Regio Utrecht bestaat uit de gemeenten Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Mag ik samen met een familielid/vriend(in)/huisgenoot huren met wie ik geen relatie heb?

Dit is niet mogelijk. Er moet sprake zijn van een duurzaam gemeenschappelijke huishouding. Het is alleen mogelijk een woning te huren indien u zelf of samen met uw partner voldoet aan de gestelde eisen, waarbij maximaal 2 inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Daarnaast dient er sprake te zijn van een gezinssituatie of een partnerschap (indien u met 2 personen of meer wilt huren).

Wanneer telt de medeaanvrager mee in de huishoudgrootte?

U dient samen langer dan twee jaar ingeschreven te staan bij WoningNet en/of aan te kunnen tonen dat er sprake is van een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Heeft de medeaanvrager een eigen inschrijving? Dan komt deze te vervallen.

En verder

Ja Nee