Vrije sector huur

GroenWest verhuurt ook woningen in de vrije sector (boven € 737,14 (prijspeil 2020)). Deze woningen kunt u vinden op Rooftrack. U hoeft voor deze woningen niet ingeschreven te zijn bij WoningNet, maar u moet wel voldoende inkomen hebben.

 

Veel gevraagd over Vrije sector huur

Wat is een vrije sector huurwoning?

Een vrije sector huurwoning heeft een huurprijs boven € 737,14 (prijspeil 2020). U kunt zo'n woning direct huren. U hoeft niet ingeschreven te zijn als woningzoekende. U kunt geen huurtoeslag krijgen bij een vrije sector woning. 

U kunt het aanbod bekijken op deze website of op Rooftrack. U kunt ook kijken bij particuliere aanbieders zoals Direct Wonen of Amvest.

Zijn er inkomenseisen voor een vrije sector huurwoning?

Bij een huurprijs onder de 1.000,- euro is de inkomensgrens € 40.000,-. Boven een huurprijs van 1.000,- euro is de inkomensgrens € 45.000,-. Hiermee wordt het gezamenlijk huishoudinkomen bedoeld.

Hoe lang moet ik wachten op een vrije sector huurwoning?

Vrije sectorwoningen worden aangeboden op Rooftrack.  De toewijzing gebeurt op basis van passendheid van de kandidaat bij de woning, er wordt gekeken naar de situatie van de kandidaat. Kandidaten die een huurwoning van GroenWest achterlaten, krijgen voorrang op overige kandidaten binnen het aanbod van GroenWest.

En verder

Ja Nee