Tijdelijke woonruimte

GroenWest biedt appartementen aan voor ‘overbruggingshuisvesting’. Dit betreft huisvesting voor maximaal een half jaar. Na deze zes maanden zorgt u  zelf voor andere woonruimte . Het is niet mogelijk om de termijn van een half jaar te verlengen. De 'overbruggingshuisvesting' is beschikbaar in het centrum van Woerden en in Vinkeveen.

Veel gevraagd over Tijdelijke woonruimte

Wat kan ik doen als mijn tijdelijk contract verloopt?

Een tijdelijk contract loopt vanzelf af. GroenWest geeft 2 maanden van tevoren aan wanneer uw contract ten einde loopt. Nadat het contract is afgelopen is er geen mogelijkheid tot verlenging. U dient zelf nieuwe woonruimte te zoeken. Onderstaand leest u enkele tips die wellicht van pas kunnen komen. 

Tips wanneer u dringend (tijdelijke) woonruimte nodig heeft

Hoe kom ik in aanmerking voor een tijdelijke woning?

Als er een woning beschikbaar komt, krijgt degene die zich het eerst meldt en aan alle voorwaarden voldoet, deze woning. De woningen zijn 28 m2 tot 43 m2 en zijn gestoffeerd en gemeubileerd.

Als u in aanmerking wilt komen voor een tijdelijke woning in Vinkeveen of Woerden, dan kunt u dit aanvragen door het volgende formulier in te vullen en naar ons terug te mailen: Aanmeldingsformulier Tijdelijke woonruimte, Acceptatieformulier.

U kunt het formulier samen met de benodigde stukken terugmailen naar info@groenwest.nl.

Tips wanneer u dringend (tijdelijke) woonruimte nodig heeft

 

Wat zijn de voorwaarden voor de tijdelijke woonruimte?

De appartementen zijn bedoeld voor één- of tweepersoonshuishoudens die tijdelijke overbruggingshuisvesting nodig hebben. Denk hierbij aan:
• Relatiebeëindiging;
• Te lange woon- werk/studieafstand
• Overbruggingsperiode bij latere oplevering van nieuwe woning;
• Eigen woning is onbewoonbaar (renovatie, brand, en dergelijke).

U mag onze tijdelijke woning maximaal 6 maanden huren. Verlenging is niet mogelijk.
De tweekamerappartementen aan de Hogewoerd in Woerden zijn geschikt voor twee personen. De studio's in Woerden en Vinkeveen zijn geschikt voor maximaal één persoon.

• Kandidaten moeten beschikken over een vast inkomen.
• Geen huurtoeslag mogelijk
• Kinderen kunnen hier geen hoofdverblijf hebben; zij mogen bij de gemeente niet ingeschreven worden op dit adres.
• Huisdieren zijn niet toegestaan.
• In de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes mag niet gerookt worden.
• Kandidaten mogen geen huurachterstand hebben en geen verleden met (woon)overlast.

Huurprijs:
Voor Vinkeveen geldt: Dat is afhankelijk van uw inkomen, maar minimale €410,- en maximale €490,-.
Voor Woerden geldt: Dat is afhankelijk van uw inkomen, maar minimaal € 525,- en maximaal € 730.01.

• De huurprijs is inclusief gas, water en licht, gemeentelijke belastingen, de stoffering en de inventaris.
• De borg bedraagt € 530,00.

Voor de eigen inboedel (niet in bezit van GroenWest) dient de huurder zelf een inboedelverzekering te nemen.

Tijdelijke woonruimte: inventaris en reparatieverzoeken, wie doet wat?

Als bij het betrekken van de woning bepaalde zaken van de inventarislijst ontbreken, dan heeft u een week de tijd om dit aan ons kenbaar te maken. Dit kan via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp..  

Als er daarna iets kapot gaat, zoals bijvoorbeeld een glas, meldt dit dan bij de Verhuurmakelaar wanneer u de sleutels weer inlevert aan het einde van uw verblijf, zodat hij/zij de inventaris kan aanvullen.

Als u een klein reparatieverzoek heeft, zoals bijvoorbeeld een kapotte lamp of kapot bed, dan kunt u dit aan ons doorgeven. Wij zullen dan langskomen om het te repareren. Als dit ons niet lukt, dan schakelen wij een aannemer in.

Moet ik aanvullende kosten voor mijn tijdelijke woning betalen?

De huurprijs is inclusief gas, water en licht. Ook de gemeentelijke belastingen, de stoffering, en de inventaris zit ingegrepen bij de huurprijs.

Wel betaalt u voor het tekenen van de huurovereenkomst eenmalige kosten. Dit gaat om de waarborgsom en kosten voor het gebruik van draadloos internet. De wasmachine en droger werken op munten, deze zijn tegen betaling verkrijgbaar. Schoonmaakkosten worden van de waarborgsom afgetrokken als de woning niet schoon achtergelaten wordt.

De inboedel die in de woning staat en van GroenWest is valt onder de inboedelverzekering van GroenWest. De spullen die de huurder zelf meeneemt naar de woning, moet door henzelf worden verzekerd. 

Kan ik gebruik maken van een wasmachine in de tijdelijke woning?

U heeft geen eigen wasmachine, maar er is (tegen betaling) wel een wasmachine en droger aanwezig in een gezamenlijke ruimte. 

Wat voor soort contract krijg ik voor een antikraakwoning?

U krijgt hiervoor een tijdelijk contract waarin staat dat dit (volgens de leegstandswet) van korte duur is. Een aantal van onze woningen worden verhuurd via een externe partij: Zwerfkei. Als u interesse heeft in een antikraakwoning, dan kunt u contact opnemen met Zwerfkei Beheer.

Ik heb een aanslag waterzuiveringsheffing ontvangen voor mijn woning die ik tijdelijk huur, wat moet ik doen?

Het kan zijn dat u als huurder van een tijdelijke woning een brief ontvangen van de Bghu (Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht). Dit is een afrekening van de zuiveringsheffing woonruimten.

Als u zo'n brief ontvangen heeft, kunt u deze bij ons inleveren. In het geval van tijdelijke woonruimte betalen wij deze kosten.

Van welke containers kan ik gebruik maken met mijn afvalpassen en milieustraat voor het complex De Hoge Woerd in Woerden?

Bewoners van De Hoge Woerd krijgen een afvalpas voor het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers. De afvalcontainers waar gebruik van kan worden gemaakt met deze pas staan in de volgende straten:

Havenstraat- Kerkplein (hier staan 2 ondergrondse containers)
Bibliotheek (De Beuk)   
Kazernestraat  

Met dezelfde pas kunnen de huurders 24 x gratis gebruik maken van de Milieustraat (de stort / vuilstort) daarna kost het € 7,50.