Grond/Bestrating

Een mooie bestrating maakt de tuin af. Maar denk er aan, het moet wel goed liggen! Bij een slechte afwatering of verzakking, of wanneer u er achter komt dat u te weinig ruimte heeft om te zitten, dan is de lol er gauw vanaf. Daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Een goed bestratingsplan scheelt een hoop ergernis.

Veel gevraagd over Grond/Bestrating

Er staat water in mijn kelder/schuur. Wat kan ik doen?

Algemeen

Water in de kelder:  Als hier sprake van is, dan kunnen wij u doorverbinden met de aannemer. Neemt u dan contact met ons op via e-mailadres: info@groenwest.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp

Water in de schuur: bij hevige regenval is daar helaas niet veel aan te doen, omdat het dan met het grondwater te maken heeft. Wel kunt u de bestrating een stukje van de schuur af laten doorlopen en daar, door middel van bijvoorbeeld grind, een soort dreinage aanleggen.

 

Bij hevige regenval loopt het water mijn schuur in, wat kan ik hier tegen doen?

Algemeen

De bestrating in uw tuin loopt af naar uw schuur. Als uw tuin volledig of voor een heel groot gedeelte bestraat is, kan het regenwater niet goed de grond in. Om te voorkomen dat het regenwater uw schuur in loopt of wellicht zorgt voor vocht in uw schutting, kunt u de volgende maatregelen nemen: 

  • Het aanbrengen van een grind- en/of groenstrook langs de schuur.
  • Het aanbrengen van een grind- en/of groenstrook langs de schutting.
  • Een deel van de bestrating in de tuin vervangen door groenstroken.
  • Onder de schutting een betonrand plaatsen

Informatie over regenwateropvang in uw tuin