Bouw De Pionier in Zegveld kan van start

De Raad van State heeft op 12 mei de bezwaren van omwonenden tegen de bouw van appartementencomplex De Pionier in Zegveld ongegrond verklaard. Na een vertraging van bijna twee jaar is daarmee de weg vrij om te starten met de bouw op de locatie van voormalige basisschool De Pionier aan de Clausstraat. Voor het zover is, zullen wij samen met de gemeente eerst met de omwonenden in gesprek gaan.

Wethouder Tymon de Weger (Wonen): “Erg fijn dat er nu een uitspraak is, zodat we verder kunnen met dit initiatief door Zegvelders zelf. Veel senioren in Zegveld zijn op zoek naar dit soort woningen. Zij krijgen hierdoor de kans om in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Bovendien zorgt het plan ervoor dat er doorstroming op gang komt.”

Ontwikkelmanager Pieter Akkermans van GroenWest vertelt: “Jammer dat het project bijna anderhalf jaar stil heeft moeten liggen vanwege deze procedure, maar we zijn blij dat we nu dan toch met de aannemer en met Zegveld Zorgt de bouw en de toewijzing kunnen gaan voorbereiden.”

Het appartementencomplex is een initiatief van Zegveld Zorgt in samenwerking met GroenWest en het Dorpsplatform Zegveld. GroenWest heeft met Bolton Ontwikkeling het bouwplan voor 23 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte uitgewerkt. De appartementen zijn bedoeld voor senioren en mensen die zorg aan huis nodig hebben. Zegveld Zorgt is een coöperatie die is opgericht door het Dorpsplatform met als doel inwoners van Zegveld hulp, zorg en ondersteuning te bieden.