Eerste paal voor 38 energiezuinige, sociale huurwoningen Vinkeveld, Vinkeveen

Lage woonlasten door duurzame bouw GroenWest

Op 9 juni hebben woningcorporatie GroenWest en Bébouw Midreth samen met wethouder David Moolenburgh van de gemeente De Ronde Venen het officiële startsein gegeven voor de bouw van 38 sociale huurwoningen in Vinkeveld in Vinkeveen. Gezamenlijk werd het bouwbord op de locatie onthuld.

Duurzaam en energiezuinig In het plan Vinkeveld worden 200 woningen gebouwd, zowel koop als huur. GroenWest heeft Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, opdracht gegeven voor de bouw van 38 sociale huurwoningen. Kenmerkend voor de sfeervolle jaren ‘30 woningen is dat zij duurzaam en energiezuinig worden. Zo worden er naast goede isolatie van de gevel en het glas (driedubbelglas) ook zonnepanelen aangebracht. "De 38 woningen zijn een mooie uitbreiding op de sociale huurwoningen in De Ronde Venen. Bovendien zijn zij duurzaam en energiezuinig. Dit zorgt voor lagere woonlasten voor de bewoners. Zo blijft betaalbaar wonen, ook op langere termijn, bereikbaar", aldus Karin Verdooren (directeur-bestuurder GroenWest). Ook wethouder Moolenburgh is verheugd met de bouw van sociale huurwoningen in Vinkeveld. "De gemeente hecht veel waarde aan de realisatie van sociale huurwoningen in nieuwbouwprojecten. Vinkeveld is een nieuwe duurzame woonwijk in aanbouw met een keur aan woningtypen in zowel de koop- als huursector. Hiermee maken we wonen in Vinkeveld voor een brede doelgroep bereikbaar. De variatie is mooi en zorgt voor een typische dorpse uitstraling", aldus wethouder David Moolenburgh.

Bouw van start

In het voorjaar 2016 is de aanbesteding van het project gestart. Na een zorgvuldig beoordelingsproces heeft GroenWest gekozen voor het plan van Bébouw Midreth. Het plan is een ontwerp van Korbee van der Kroft Architecten uit Noordwijk. In december 2016 ondertekenden partijen de Design & Build overeenkomst. Met de start van de bouw is weer een mijlpaal bereikt. De oplevering van de woningen wordt verwacht in het voorjaar van 2018.