GroenWest koopt 25 huurappartementen in project Witt in Woerden

Nieuwbouwplan Witt aan de Johan de Wittlaan in Woerden bestaat in totaal uit 38 eengezinswoningen en 74 appartementen verdeeld over drie appartementengebouwen. Eén van de drie torens, bestaande uit 25 appartementen, is verkocht aan GroenWest. Wij gaan deze appartementen verhuren in de sociale sector.

De woningmarkt is gespannen in Woerden: er is veel vraag en relatief weinig aanbod. Dat merkt ook Synchroon, ontwikkelaar van het duurzame project, door de vele informatie- aanvragen van belangstellenden. Eerder leek de keuze voor sociale koopappartementen dé manier om doorstroming in de markt teweeg te brengen. Echter, de doelgroep werkenden met bijvoorbeeld een flexibel of tijdelijk werkcontract is groot en neemt toe. Juist bij deze doelgroep is een groeiende behoefte aan een ‘eigen’ woning, maar deze doelgroep mist de mogelijkheid om zelf te kopen.

Doorstroming op de woningmarkt
Daarom heeft Synchroon besloten, na afstemming met de gemeente Woerden, deze woningen aan te bieden aan GroenWest om zo de betreffende doelgroep te kunnen bedienen. Hierdoor wordt de doorstroming op de woningmarkt optimaal in gang gezet. “Er is een dringende behoefte aan extra woningen, want het woningtekort is groot. We zijn dan ook blij met deze appartementen, want hiermee kunnen we weer 25 woningzoekenden helpen aan een woning”, aldus Michel Bakker, manager vastgoedontwikkeling en bedrijfsvoering van GroenWest.

Belangstellenden voor de sociale huurappartementen van GroenWest kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief “nieuwbouw” op de website van GroenWest via www.groenwest.nl.