Huurders ontvangen sleutel nieuwbouw Haarzicht

GroenWest is gestart met de oplevering van 49 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Haarzicht in Vleuten. De komende periode ontvangen alle bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.

Haarzicht, een mooie uitbreiding van het woningaanbod
De druk op de woningmarkt is hoog, vooral in Utrecht. Met de ontwikkeling van de nieuwe wijk Haarzicht direct naast landgoed Haarzuilens en gelegen tussen Vleuten en Haarzuilens komen er in Utrecht ruim 500 woningen bij. Martijn Speksnijder (projectleider GroenWest): ”Er is een grote vraag naar sociale huurwoningen en daarom zetten wij vol in op nieuwbouw. We zijn dan ook heel blij dat wij in deze prachtig gelegen nieuwe wijk 49 sociale huurwoningen kunnen bouwen.” De woningen zijn verspreid over de wijk Haarzicht. 

Veel interesse woningzoekenden
De woningen zijn begin 2019 geadverteerd met twee verschillende huurprijzen. Het aantal reacties was overweldigend. Er kwamen meer dan 1000 reacties binnen. De nieuwe huurders zijn dolenthousiast dat de woningen nu worden opgeleverd en dat ze kunnen gaan wonen op historische gronden in Haarzicht.

Plek voor een Simba Familiehuis
GroenWest is eind 2018 benaderd door SOS Kinderdorpen, omdat zij op zoek waren naar een eengezinswoning waar zij een zogenaamd Simba familiehuis konden vestigen. De eigen familie is de beste plek voor de ontwikkeling van een kind. Wanneer er thuis problemen zijn, kunnen broertjes en zusjes tijdelijk worden opgevangen in een Simba Familiehuis in de eigen regio. Gedurende het verblijf wordt er met de ouders en het netwerk van het kind gewerkt aan familieversterking. Het doel is een veilige terugkeer naar huis. Zo wordt definitieve uit huisplaatsing en scheiding van broertjes en zusjes voorkomen. “Wij vinden dat iedereen een stevige thuisbasis verdient. Daarom hebben wij gehoor gegeven aan het verzoek van SOS Kinderdorpen en hiervoor in dit project twee woningen samengevoegd om een Simbafamiliehuis mogelijk te maken”, aldus Speksnijder.