Huurders ontvangen sleutel nieuwbouw Poortrijk Leeuwesteyn

GroenWest heeft deze week 23 eengezinswoningen opgeleverd in Poortrijk Leeuwesteyn (Leidsche Rijn). Alle bewoners ontvingen de sleutel van hun nieuwe woning. “Fijn om nu echt te gaan beginnen met de verhuizing naar de woning. Mooie plek, voldoende ruimte, duurzaam en op dit gebied ook van alle gemakken voorzien”, aldus een bewoner. Eind februari 2021 worden de overige 35 appartementen in dit project opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Uitbreiding van woningaanbod
Het nieuwbouwproject Poortrijk - een verwijzing naar de mooie entreepoort en de ‘rijke’ architectuur - bestaat uit 23 eengezinswoningen en 35 appartementen in de sociale huursector. Directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest): “We zien dat in Utrecht de druk op de woningmarkt onverminderd groot blijft. Woningzoekenden moeten soms lang wachten op een woning. Daarom zetten we vol in op nieuwbouw. De 58 duurzame, hoogwaardige huurwoningen die we hier hebben gebouwd, zijn zowel een prachtige als ook noodzakelijke aanvulling op ons woningaanbod. We wensen de bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning.”

Stedenbouwkundige uitdaging
Bébouw Midreth, een VolkerWessels onderneming, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen. Samen met Klunder Architecten won zij de tender die GroenWest had uitgeschreven voor de ontwikkeling van Leeuwesteyn, veld 12A. Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth: “Het stedenbouwkundig plan van Leeuwesteyn heeft ons voor de uitdaging gesteld om aantrekkelijke architectuur te ontwerpen binnen de budgettaire kaders van GroenWest. We zijn er trots op dat we met ons plan duurzame en kwalitatief hoogwaardige woningen aan de woningportefeuille van GroenWest.”

Veel interesse woningzoekenden
Er bleek veel vraag naar de woningen in het project Poortrijk: er kwamen maar liefst 1300 reacties binnen van geïnteresseerde woningzoekenden. Het is een duidelijk signaal dat er een grote vraag is naar woningen. GroenWest blijft dan ook op zoek gaan naar nieuwe locaties om meer woningen te kunnen bouwen.