Huurders ontvangen sleutel nieuwbouw Wijk Achter ‘t spoor

GroenWest heeft afgelopen week veertien huurwoningen in Wijk Achter ’t spoor in Vleuten opgeleverd. Alle bewoners ontvingen de sleutel van hun nieuwe woning.

Uitbreiding aantal woningen
In de zomer van 2018 zijn de twaalf woningen aan de Prins Bernardlaan en Julianalaan gesloopt. GroenWest koos voor nieuwbouw op die locatie. Van twaalf naar veertien nieuwe huurwoningen. Projectleider Frank Hoogendoorn van GroenWest: “De oorspronkelijke woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom hebben we besloten tot sloop en vervangende nieuwbouw van duurzame, toegankelijke woningen voor al onze doelgroepen.” In april van dit jaar is aannemer Reinbouw gestart met de nieuwbouwwerkzaamheden. Omdat de bouw vlot is verlopen, konden vorige week 5 benedenwoningen, 5 bovenwoningen en 4 eengezinswoningen worden opgeleverd. GroenWest is blij dat de huurders hun nieuwe woning zo snel na de start van het project kunnen betrekken.

Veel interesse woningzoekenden
Er bleek veel vraag naar deze woningen: met variatie in woningtype en een huurprijs van € 607,45 kwamen er maar liefst 1620 reacties binnen van geïnteresseerde woningzoekenden. Het is een duidelijk signaal dat er een grote vraag is naar woningen. GroenWest blijft dan ook op zoek gaan naar nieuwe locaties om meer woningen te kunnen bouwen.