Samen werken aan duurzame bedrijfsvoering

Meer dan dertig bedrijven uit De Ronde Venen ondertekenden donderdag 7 maart 2019 het ‘manifest duurzaamheidpartners’. Met de ondertekening geven zij aan zich in te zetten voor het bevorderen van een circulaire economie, duurzame bedrijfsvoering en bewustwording op het gebied van duurzaamheid bij bedrijven. Het streven is dat dit jaar vijftig bedrijven uit de gemeente het manifest ondertekenen.

Het manifest is een initiatief van de kerngroep duurzaamheidpartners. De kerngroep zet zich in voor een economisch systeem waarin grondstoffen en producten zoveel mogelijk opnieuw worden gebruikt, ook wel circulaire economie genoemd. Daarnaast zetten ze zich in voor een duurzame bedrijfsvoering en bewustwording op het gebied van duurzaamheid.

Bedrijven, bewoners en gemeente in kerngroep duurzaamheidspartners
Deelnemers zijn onder andere SC Johnson, Walraven, Feka, Smit & Dorlas, Bebouw Midreth, Brouwer Transport, New Horizon Social Impact, Rabobank, Peek veehouderij, Brabebo Auto-onderdelen, P4P, Janmaat en Woningcorporatie GroenWest. Ook het Platform Energieke Rondeveners doet mee. De gemeente De Ronde Venen ondersteunt de organisatie van bijeenkomsten en stimuleert bedrijven in duurzaam ondernemen.