Sloop voormalig FNV-pand in Woerden gestart

Wonen en werken in de Houttuin
De Houttuin is een ontwikkeling van woningcorporatie GroenWest en BAM Wonen in samenwerking met de gemeente Woerden. In de Houttuin komen zes moderne en duurzame woongebouwen met in totaal 265 appartementen. Deze zijn verdeeld over 82 sociale huurappartementen voor GroenWest, 99 vrije sector huurappartementen en 84 koopappartementen. Karin Verdooren, directeur GroenWest: “Met de start van de sloop komt de bouw van de appartementen weer een stap dichterbij. En dat is goed nieuws, want er is een grote vraag naar woningen.” BAM Wonen is eerder deze maand gestart met de verkoop van de eerste 42 koopappartementen.

Er wordt geparkeerd in een gebouwde parkeervoorziening. Bij de herontwikkeling worden wonen en werken gecombineerd met andere stedelijke voorzieningen. In de directe nabijheid van het aantrekkelijke centrum van Woerden en met het gemak van een NS-station op loopafstand.

Met de start van de sloopwerkzaamheden wordt een begin gemaakt met de transformatie van bedrijventerrein Nieuw-Middelland naar een gemengd stedelijk woongebied. Arjan Noorthoek, wethouder Middelland: “Een belangrijke stap voor Woerden: het eerste leegstaande kantoorpand in dit gebied maakt plaats voor woningen. Komende jaren zullen er meer volgen. Zo wordt Nieuw-Middelland een levendige wijk waar het goed wonen en werken is.”

Tom Jongen, directeur BAM Wonen regio Utrecht & Noordoost en Zuidwest: “We zijn supertrots en blij met deze mijlpaal en kijken uit naar de start van de realisatie van dit groene project waarbij we een invulling geven aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Woerden.”