Zwaaien voor een glimlach

De Gemeente Woerden, Buurtwerk, Hart voor Woerden, Samen voor Woerden en Woningcorporatie GroenWest staan gezamenlijk achter de actie 'Zwaaien voor een glimlach'. Zwaaien was nog nooit zo belangrijk. “Roep al je buren, vrienden en kennissen op om naar elkaar te zwaaien”, aldus Ilse Hemel van GroenWest.

Andere manier van communiceren
We leven in ingewikkelde tijden waarbij we ineens zo weinig mensen écht kunnen zien en spreken. Even koffieleuten bij de buurman of met een groepje buren op straat afspreken is er helaas niet meer bij. Gelukkig zijn er nog gebaren die we al kennen en gewoon kunnen blijven gebruiken om toch met elkaar te communiceren.

Zwaaien betekent zoveel
Het zwaaien is nog nooit zo belangrijk geweest. In deze tijden zitten mensen vaker thuis. Als u naar een ander zwaait dan laat u zien dat u hem of haar ziet staan. “Zwaaien betekent: even contact, verbinding, elkaar oppeppen, glimlachen, gezelligheid en veel meer”, aldus Hans Geus van GroenWest.

Zwaaihandposter
Gezamenlijk roepen wij daarom iedereen op om juist in deze tijd vaker en bewuster naar elkaar te zwaaien en samen met ons mee te doen aan de landelijke actie 'Zwaaien voor een glimlach'. Om die oproep in deze tijd meer kracht bij te zetten, kan iedereen een papieren versie van de échte Zwaaihand downloaden, uitdraaien, versieren en voor het raam hangen. Er mag ook een eigen zwaaihandposter gemaakt worden laat de fantasie de vrije loop. Meedoen met deze landelijke actie kan door de papieren zwaaihand te downloaden.

Zwaaihand
Later dit jaar geven we een vervolg aan de actie 'Zwaaihandposter' en krijgt u meer informatie over de 'Zwaaisteen'. ​