Aemsteldyck

Nieuwbouwplan voor 24 appartementen in Mijdrecht in uitvoering
GroenWest en Bébouw-Midreth ontwikkelen op de Gosewijn van Aemstelstraat een nieuwbouwplan voor 24 sociale huurappartementen De verouderde woningen op de huisnummers 12 tot en met 19 zijn deels gesloopt en er komt op deze prachtige, groene locatie een langwerpig appartementengebouw tot aan het Proostdijlaantje. Het gebouw wordt drie woonlagen hoog, bovenop een plint met bergingen. De hoofdentree en de balkons komen aan de kant van de Gosewijn van Aemstelstraat, maar ook de andere zijde zal er uit komen te zien als voorkant. Aan deze zijde komt een directe verbinding van de onderste woonlaag naar het Proostdijlaantje op de dijk. Het centrum van Mijdrecht ligt vanaf daar op loopafstand. Voor en naast het gebouw worden minimaal 29 parkeerplaatsen aangelegd.

Veiligheid dijk
Bij het bouwen in een dijklichaam gelden nieuwe regels die de sterkte en veiligheid van de dijk moeten waarborgen. Daarom kan de voet van het gebouw alleen onder aan de dijk gebouwd worden. De woonlagen erboven komen deels over het dijklichaam heen te hangen. Rondom het gebouw wordt de dijk groen ingericht.

De woningen
Alle appartementen worden levensloopbestendig: zeer geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. Ook andere één- en tweepersoonshuishoudens kunnen goed terecht in de energiezuinige appartementen met twee slaapkamers van circa 65 m2. Het zijn bijzondere driekamerwoningen die bijna allemaal identiek zijn aan elkaar. voldoen aan de huidige bouweisen.  voor nieuwbouw. Er komt dan ook geen gasaansluiting in de woning.

Huurprijzen
Ondanks dat de woningen gelijk zijn, is er gekozen om twee huurprijzen te hanteren. Op deze manier kunnen we verschillende doelgroepen bedienen. De netto huurprijzen bedragen € 633,24 en € 752,33 en zijn exclusief servicekosten van € 66,04.

WoningNet
De appartementen zullen vanaf 28 juni tot 7 juli 2021 worden aangeboden via een advertentie op WoningNet regio Utrecht. Het is belangrijk dat u zich inschrijft bij WoningNet om te kunnen reageren op het woningaanbod. Er worden 4 advertenties geplaatst, u kunt op maximaal 2 advertenties reageren.

U kunt reageren op de advertentie van de woning met de voor u passende huurprijs. De huurprijzen zijn bereikbaar voor één- en tweepersoons huishouden met een inkomen tot € 44.655. Wanneer u ervoor zorgt dat uw gegevens in WoningNet actueel zijn, zult u het passende aanbod zien. De gemeente heeft er bij de projecten Aemsteldyck en Prinsendyck voor gezorgd dat inwoners van gemeente De Ronde Venen voorrang krijgen op de woningen.

Voorrangsregeling Van Groot naar Beter
De woningcorporaties in de regio Utrecht willen graag doorstroming bevorderen. Daarom is de voorrangsregeling Van Groot naar Beter van toepassing: Huurt u een sociale huurwoning in de regio Utrecht met minimaal 4 kamers en wilt u verhuizen naar een woning met maximaal 3 kamers? Dan krijgt u voorrang. Meer informatie over de doorstroomregeling vindt u hier.

Als u huurder bent van GroenWest en gebruik wilt maken van de doorstroomregeling Van Groot naar Beter, is het belangrijk dat u zich bij ons meldt. Om voorrang direct aan te vragen, klikt u dan hier. Wij controleren uw recht op voorrang en registreren dit in het systeem van WoningNet. U ontvangt hiervan een bevestiging, of een afwijzing als u niet aan de voorwaarden voldoet.

Let op! De voorrang geldt alleen als dit tijdig is geregistreerd door uw verhuurder. Voor aanvragen die in de laatste dagen van de advertentie binnenkomen kunnen wij niet garanderen dat de voorrang tijdig verwerkt zal zijn.

Eenmalige huursprongregeling voor doorstromers naar een woning met een huurprijs van € 752,33

Vaak betekent verhuizen een hogere huur. Dit geldt met name voor de woningen met een huurprijs van € 752,33 en voor kandidaten met een inkomen dat net te hoog is om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Daarom biedt GroenWest eenmalig en alleen bij de projecten Aemsteldyck en Prinsendyck een huursprongregeling aan: bij kandidaten die voldoen aan de eisen van de voorrangsregeling Van Groot naar Beter en een woning accepteren met een huurprijs van € 752,33 stellen we de huurprijs bij naar € 633,24 (exclusief servicekosten).  

Downloads

  • In de “Huurdersbrochure Aemsteldyck” kunt u veel aanvullende informatie over dit project en specifiek over de woningen lezen. Ook de plattegronden van de verschillende verdiepingen en de woningen kunt hier raadplegen.
  • In de brochure “Verhuurproces Aemsteldyck & Prinsendyck” worden onderwerpen als voorrangsregels en toewijzing toegelicht, die van toepassing zijn op deze specifieke nieuwbouwprojecten.
  • In het bestand “Toelichting aan te leveren documenten” staat duidelijk aangegeven welke bewijsstukken u moet inleveren wanneer u een aanbiedingsmail heeft ontvangen van GroenWest naar aanleiding van uw reactie op de WoningNet advertentie.

Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar aemsteldyck@groenwest.nl of neem telefonisch contact op via het nummer 088 – 012 9000

Op de hoogte blijven van de verdere nieuwbouwprojecten van GroenWest?
Meld u dan hier aan voor de digitale nieuwsbrief.