Futenlaan

Nieuwbouwplan voor 16 appartementen in Vinkeveen in ontwikkeling 

Groenwest ontwikkelt op de Futenlaan, tussen winkelcentrum Zuiderwaard en zorgcentrum Zuiderhof, een nieuwbouwplan voor 16 sociale huurappartementen. Alle 16 appartementen worden levensloopbestendig: zeer geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. Het worden energiezuinige appartementen van circa 80m2 (met twee slaapkamers). .

 

Uitgangspunten ontwerp

Er is in het ontwerp gekozen is voor een compact gebouw. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Het gebouw wordt drie woonlagen hoog en voorzien van een lift. Rond het gebouw ligt een groenstrook met een haag eromheen. De begane grondwoningen hebben een tuin. Bij de ingang van het gebouw komt een parkeerterrein (16 parkeerplaatsen).

 

Bestemmingsplan en vervolgstappen

In het verleden stonden op deze plek zes kleine ‘bejaardenwoningen’ van GroenWest. In de afgelopen tien jaar zijn deze woningen in twee fases gesloopt. In oktober 2015 en maart 2016 heeft GroenWest informatiebijeenkomsten voor de buurtbewoners gehouden over het nieuwbouwplan. Om het nieuwbouwplan mogelijk te maken moest eerst een nieuw bestemmingsplan gemaakt worden. Dit bestemmingsplan is begin oktober 2017 door de gemeente vastgesteld. Vervolgens wordt het ontwerp afgemaakt en een bouwaanvraag ingediend. De verwachting is dat de bouw in 2019 start.

 

Aanmelden en meer informatie

Rond de start van de bouw kunnen woningzoekenden zich aanmelden voor dit project via WoningNet. Daarbij zal een voorrang gelden voor bewoners van gemeente De Ronde Venen die een sociale huurwoning achterlaten, in de eerste plaats senioren die nu in een eengezinswoning wonen. Geïnteresseerd?

Op de hoogte blijven van de verdere nieuwbouwprojecten van GroenWest?
Meld u dan hier aan voor de digitale nieuwsbrief.

Houd voor meer informatie deze pagina in de gaten of stuur uw vraag naar futenlaan@groenwest.nl

 

Categoriëen

Foto's

Kenmerken

Aantal appartementen
16
Startdatum
Start bouw onbekend
Huurvoorwaarden

Huurprijs: Nader te bepalen, wel sociale huur (< € 710)

Toewijzing conform het aanbodsysteem van WoningNet regio Utrecht