Land van Winkel fase 2

Fase 2 van Land van Winkel bestaat uit 11 appartementen en 10 eengezinswoningen. U kunt niet meer reageren. Alle woningen zijn verhuurd en opgeleverd. Vrijkomende woningen in dit project adverteren wij via WoningNet.

Op de uitbreidingslocatie Land van Winkel in Abcoude worden in totaal 197 nieuwe woningen gebouwd. GroenWest bouwt hier 60 sociale huurwoningen. GroenWest heeft bouwer Janssen de Jong gevraagd om de woningen te realiseren.

Ontwerp
De 60 woningen van GroenWest worden in twee fases gebouwd: 39 eengezinswoningen in fase 1 en 11 appartementen en 10 eengezinswoningen in fase 2. De eerste fase ligt in het midden van de nieuwe wijk en de woningen in de tweede fase aan de rand van het plan. Bijzonder is dat de woningen van GroenWest door twee verschillende architecten, AbbinkXCo en HilberinkBosch, zijn ontworpen. Dit heeft gezorgd voor een zeer mooi plan.

Woningen fase 2 Het erf

Fase 2 voelt door de rustieke dorpse bouwstijl aan als 'wonen op de boerderij'. De woningen zijn op een erf gelegen waarbij het appartementencomplex de "herenboerderij" is. De overige gebouwen, waaronder de eengezinswoningen zijn de "schuren". Naast het appartementencomplex komt een speelweide.

 

 

Categoriëen

Foto's

Kenmerken

Aantal eengezinswoningen
10
Aantal appartementen
11
Startdatum
Start bouw derde kwartaal 2017
Einddatum
Eengezinswoningen opgeleverd mei 2018. Oplevering 11 appartementen maart 2019.
Duurzaamheid

De nadruk in het project is gelegd op een energiezuinige gevel en het verminderen van de inzet van (onderhoud behoevende) installaties. Alle woningen zijn uitgevoerd met hoogwaardige isolerende gevels en vloeren. De daken hebben een hoge isolatiewaarde. Daarnaast hebben alle woningen zonnepanelen. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet, en zijn dus ‘all electric’. Om (deels) in de elektriciteitsbehoefte te voorzien, wordt duurzame zonne-energie opgewekt met zonnepanelen. In de woning kookt u dus elektrisch.

Toegankelijkheid

De appartementen zijn gelijkvloers. De eengezinswoningen zijn niet gelijkvloers.

Bijzonderheden

De 2e fase bestaat uit 11 appartementen en 10 eengezinswoningen. De 1e fase ligt in het midden van de nieuwe wijk. De woningen in de 2e fase liggen aan de rand van de wijk. Meer informatie vindt u in de verhuurbrochure.