Leeuwesteyn Blok 4A

Een nieuwe, groene woonwijk met een echt Utrechts en stedelijk karakter. Leeuwesteyn, aan de westkant van het Amsterdam Rijnkanaal, wordt een verbinding tussen oud en nieuw Utrecht. GroenWest bouwt 21 huurwoningen in blok 4A van Leeuwesteyn. Op 18 oktober 2018 zijn de woningen gepubliceerd op WoningNet Regio Utrecht. De reactietermijn is nu gesloten.

De wijk grenst aan Leidsche Rijn Centrum en via de Dafne Schippersbrug over het kanaal bent u ook zo in het oude centrum van de stad.

Utrechts karakter
Leeuwesteyn krijgt een echt Utrechts karakter. Smalle stegen en brede lanen, gevelstoepjes en herkenbare architectuur. Terrassen, trappen en hellingen overbruggen het hoogteverschil van zo’n 8 meter tussen het Willem-Alexanderpark en het Amsterdam-Rijnkanaal. Het Oeverpark langs het Amsterdam-Rijnkanaal met bestaande en nieuwe bomen biedt ruimte voor recreatie. De groene veldjes tussen de 16 bouwvelden bieden speelgelegenheid. 

Voorzieningen

  • Grenzend aan Leidsche Rijn Centrum met onder andere winkels, restaurants, terrasjes en de bioscoop Cinemec
  • Eigen basisschool met naschoolse opvang
  • Nieuwe Dafne Schippersbrug-fietsbrug over het kanaal waarmee u zo naar Oog in Al en, langs de Munt, naar het centrum van Utrecht fietst
  • Groene omgeving met het Willem-Alexanderpark en park Leeuwesteyn

Aannemer Nijhuis Apeldoorn gaat 139 sociale huurwoningen bouwen in de nieuwe wijk Leeuwesteyn in Utrecht in opdracht van GroenWest en Mitros. De twee corporaties schreven een gezamenlijke selectie uit voor dit project. Nijhuis won de selectie en verwacht in december van dit jaar met de bouw te starten.

GroenWest wordt eigenaar van 21 woningen van de woonblokken 4.1 en 4.4 (20 sociale huur eengezinswoningen en 1 maisonnette).

Advertentie eengezinswoning type B 
Advertentie eengezinswoning type C,D en E  
Advertentie hoekwoning type F
Advertentie maisonnette type G  

Wilt u op de hoogte blijven van al onze nieuwbouwprojecten? Meldt u zich dan aan voor onze nieuwsbrief en vul 'nieuwbouw' in als uw profielkeuze. 

Categoriëen

Foto's

Kenmerken

Aantal eengezinswoningen
20
Overige eenheden
1
Startdatum
december 2018
Huurvoorwaarden

Huurtoeslag en Passend Toewijzen

Vanaf januari 2016 is het ‘passend toewijzen’ van kracht. 

Voorkom teleurstelling, vul uw inkomen goed in!

Het is extra belangrijk dat uw inkomensgegevens bij WoningNet kloppen. U voorkomt hiermee dat u op een woning reageert die u niet mag huren. Uw inkomen wordt gecontroleerd wanneer u een huis krijgt aangeboden. Klopt uw inkomen niet, dan kunt u het huis niet gaan huren. Gebruik de optie 'documentupload' om alvast uw inkomensverklaring 2017 te uploaden.

Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen. Als wij de documenten niet op tijd van u hebben ontvangen of de documenten zijn niet volledig aangeleverd, dan kunnen we u helaas geen woning toewijzen

Toewijzing

Alle woningen worden aangeboden via het aanbodsysteem van WoningNet regio Utrecht.

  • De volgorde van toewijzing vindt plaats op basis van inschrijfduur bij WoningNet regio Utrecht. 
  • De gegevens die u bij ons inlevert, moeten overeenkomen met uw inschrijving bij WoningNet.
  • De afgelopen drie maanden mag uw huishoudsamenstelling in WoningNet niet zijn gewijzigd.
Duurzaamheid

Gasloze woningen

Door het gebruik van bodem-warmtepompen zijn al deze woningen gasloos. Het zijn Nul op de Meter woningen, die ook nog eens voldoen aan de BENG-eisen. 

Bijzonderheden